«Blog overzicht
24 maart 2022

Wat vertelt je lijf?

Heb je ook zin om goed voor jezelf te zorgen, en lief te zijn voor je lijf?

Of misschien voel je het juist helemaal niet?

Dagelijks vertelt mijn lijf mij van alles, de laatste tijd voelde ik dat mijn longen wat gespannen waren, alsof ik niet lekker kon doorademen. Wat het mij vertelde was dat ik meer zuurstof wil opnemen en weer ruimte wil voelen. Ook voel ik op sommige dagen vooral in de ochtenden een soort van beursheid en gevoeligheid in mijn heupen en onderrug. Als ik dan zo intune vertelt dat gebied mij eigenlijk dat het zich weer flexibel en vrij wil voelen.

Dan ga ik onderzoeken en kijken in welke bewegingsvormen ik dan zin heb, die gehoor geven aan wat mijn lichaam nodig heeft.

Zo ben ik weer begonnen met paardrijden, dat helpt me om helemaal te zakken in mijn bekken en doet zoveel in mijn hele systeem. En wat laat het paard mij direct zien wat ik te leren heb. Echt magisch!

Tai chi is voor mij een zachte manier om met energie heel bewust te bewegen. Voelt als een douche van energie en voel hoe alles stroomt.

Dagelijks in mijn yoga practice voel ik waar ik uitgestretcht word en brengt mij flexibiliteit en kracht. Voelt heel voldaan. De ene dag voel ik meer voor een zachte vorm en doe ik een restorative of yin les, de andere dag voel ik meer behoefte aan wat actievers en ga ik voor een kundalini, hatha of een vinyasa les.

Sinds een aantal maanden doe ik met Jeroen dagelijks verschillende soorten ademhalingsoefeningen (pranayama, kundalini yoga en Wim Hof). Vooral om mijn longen te trainen in mijn verse zuurstof opname. Ik voel daardoor dat ik veel meer energie heb en voel me lichter en helder in mijn hoofd. De impact is direct voelbaar en het geeft me ook veel energie.

Wat vertelt jouw lijf je? Welke signalen geeft je lichaam jou en luister je daarnaar?

Wanneer je weer meer in je lijf wil zijn en minder in je hoofd en je voelt de bereidheid om daar zelf thuis iets in te doen? Dan deel ik graag een serie van drie oefeningen met je.

 • Het zijn drie krachtige oefeningen die je hele lijf wakker maken.
 • Het helpt om te verdiepen en het geeft helderheid als je veel in je hoofd zit en door de waan van de dag geleefd wordt.
 • Het zijn oefeningen, waarbij je ademhaling ook wordt meegenomen.
 • Ze brengen je direct van de zolderkamer (je hoofd) naar de kelder (je onderlijf)
 • Naast de fysieke ervaring, worden ook creatieve processen wakker gemaakt. Zo kunnen er inspiraties en inzichten opkomen. Niet van een vluchtige aard, maar écht vanuit een diepere laag.

Hoe werkt het?

Via zoom laat ik je de oefeningen zien in een online sessie van een half uur.
En ik nodig je dan uit om te ervaren hoe het voor is als je deze serie minimaal een week elke dag doet.

Deze oefeningen helpen je gronding, je aarde, wakker te maken, of zoals Eckhart Tolle het zo mooi zegt, je verstevigt het fundament van je huis.
Wanneer je verdiept ga je beter voelen wat er voor jou in deze tijd écht nodig is en ga je andersoortige prioriteiten stellen.

Het is een intense serie waar veel in los kan komen.
Je geeft jezelf als het ware een sessie.

Ervaringen van anderen

 • ‘Wat ik fijn vond aan deze oefening is dat ik het meeste nawerking in mijn armen wat fijn was. Door zo de grens op te zoeken, kon ik meer voelen dat de energie in mijn lichaam in beweging kwam’
 • ‘Er stroomt energie door me heen’
 • ‘Ik ben nu een week bezig met de aardoefeningen en wat een energie heb ik! Waar ik normaal elke dag moe ben voel ik dat nu niet meer. En ik lijk ook wel minder honger te hebben. Ook merk ik al dat ik bepaalde ideeën krachtiger aanpak. Zo iets kleins, zo’n bijzonder effect. Wilde ik even delen!’
 • ‘Ik merkte dat ik zin had in de oefeningen als in: behoefte aan. Verder heb ik de afgelopen periode enorme beslissingen genomen en heb ik een enorme energie gevoeld en kreeg ik hele heldere ideeën.’
 • ‘Prettig, ik kwam tot rust, lichaam en geest’
 • ‘Ik merk wel nu naar een paar dagen dat ik wat wilskrachtiger ben geworden’.
 • ‘Weet niet of het met de oefeningen te maken heeft. Er gebeurd om mij heen veel. Veel veranderingen. De keuken verbouwing, nieuwe mensen op mijn pad. Ik voel ook vertrouwen en positiviteit.’

Ben je benieuwd om te ervaren wat de oefeningen voor jou kunnen doen?
Lukt het jou om 10 á 15 minuten op een dag zelfstandig oefeningen thuis te doen?
Alleen dan zijn deze oefeningen voor jou.

De prijs voor deze sessie van 45 minuten is € 30,-.

Op jouw mooie krachtige energieke lijf!

Liefs, Jessica

«
»

Laat een reactie achter