«Blog overzicht
22 mei 2021

Jouw Levensvrucht in 5 stappen

Momenteel zitten we in de Bloemmaan, de 6e maan. Deze gaat over Groeikracht en Verbinding. Dit laat de lente ons ook volop zien. Het frisse en felle groen om ons heen, de geur van de bloemen en de kracht waarmee de natuur naar buiten komt is zichtbaar en verbindend voelbaar.

Wil je bewust worden welke groeikracht in jou naar buiten wil komen? De aarde kan momenteel wel wat meer bewustzijn, van ons mensen, gebruiken. Deze zijn we uit het oog verloren door de waan van de dag. De aarde is in disbalans geraakt. Mensen raken in disbalans en worden ziek. We zijn van het pad afgedwaald en zijn niet meer in staat om te luisteren naar onze (zuivere) gevoel en waarheid.

🌱Wat vertelt jouw lichaam?

🌱Wat vertellen de dieren jou?

🌱Wat vertelt de natuur jou?

Hoe kun je weer intunen op de seizoenen, luisteren naar de kracht van de maan, de magie die in jou wakker wilt worden, en je openstellen voor de schoonheid die de natuur jou te bieden heeft?

Er is een hele krachtige oefening die ik heb gedaan met de deelnemers tijdens de Online Satsang. Het is de Levensvrucht oefening, deze geeft inzicht in de successen van je eigen groeikracht, de wensen die je daarbij voelt en de belemmerende gedachtes die je tegenwerken.

Deze praktische oefening is zowel leuk om te doen en sta je stil bij jouw innerlijke groei en maak je jouw wensen voor de komende periode helder🌱✨🌷✨🍒

Wat heb je nodig?

  • Blanco vel papier
  • Potloden/stiften/pen/verf (wat je fijn vindt)
  • Een passer of een klein glaasje/flesje oid waarmee je 13 cirkels kan overtrekken
  • Half uurtje van je tijd

Ben je er klaar voor?

Levensvrucht

Stap 1) Teken de levensvrucht met 13 cirkels na (zoals de afbeelding hiernaast) of print deze hier uit.

Stap 2) Schrijf in de middelste cirkel een succes(je) wat je hebt bereikt de afgelopen tijd. Bijv een succes(je) op werk of studie gebied, op gezondheid/bewegen/voedingsgebied, op relationeel/liefdes/sociaal vlak, op creatief gebied of welk gebied dan ook!

Stap 3) In de 6 cirkels daar omheen schrijf je op, waartoe je hoopt dat dit succes zal leiden. Dit zijn je wensen, verlangens, toekomstige creaties. Als je schrijft, zorg dat je je voeten op de grond voelt, dat je lekker doorademt. Laat het uit je handen, je lijf en je pen vloeien.

Stap 4) In de buitenste 6 cirkels schrijf je de ‘ja-maar’ argumenten. Al die belemmerende gedachtes die maken dat je je creaties ontkracht en je uit de creatie flow halen. Het is even omschakelen, maar voel dat je daar ook zo mee kunt verbinden. Je eigen schaduwkanten zijn ook in jou aanwezig.

Stap 5) Als je klaar bent met schrijven, laat het ongeveer 2 weken rusten. Stop de levensvrucht ergens weg. Schrijf in je agenda over twee weken een moment waarop je met frisse blik opnieuw hiernaar gaat kijken. En zie dan wat wat er gebeurt, wat springt eruit, en vraag jezelf af waar wil je de komende periode je tijd en ruimte in investeren?

Laat je verrassen wat er dan gebeurt.

Met deze oefening maak je zowel je gevoelskant als je verstandskant helder. En je erkent zo je wensen en de beperkende gedachten die er zijn. Het schept nieuw bewustzijn en je laat de natuur zijn werk doen, doordat je het proces 2 weken in je bewustzijn laat sudderen en broeden. Het is een magisch en natuurlijk innerlijk proces en kan nieuwe deuren voor je openen, die je eerder nog niet had gezien.

Deze informatie komt uit één van mijn favoriete boeken, “In het Licht van de Maan” van Petra Stam. Als je nog meer wilt weten over de relatie met deze levensvrucht en de platonische geometrische lichamen in de natuur, en in hoeverre deze impact hebben op je ziel en jouw waarheid, dan kun je daar hierover nog meer lezen.

Leuk om van je te horen welke inzichten het je brengt!

Op jouw groeikracht en verbinding!

Liefs, Jessica

«
»

Laat een reactie achter